RENNA 

DSC_1765_edited.jpg

Renna är född i februari 2017 och är efter Skogsvilda Benelli och Snöyran's Kassandra. Hon är en hund med stor jaktlust, mycket humor och väldigt kärleksfull. Hon är otroligt smart och envis (på gott och ont..). Renna tackar aldrig nej till att få arbeta, hon är lyhörd, lättlärd och vill alltid göra sitt bästa (även om jaktlusten ibland kan ta över...)

Renna är en otroligt duktig viltfinnare och jagar allt från ripa till vildsvin. Hon används som kortdrivare på tass/klövvilt, apportör, vid eftersök och som stående fågelhund. Som kortdrivare jagar hon rastypiskt och håller i upp till en kilometer. Hennes sök är mellan 50-300 meter och hon är både spår- och siktskallande. Det har skjutits tjäder, orre, ripa, järpe, hare, räv, mård, grävling, rådjur, kronhjort, dovhjort och vildsvin för henne, så hon är verkligen en allsidig jakthund 😊

Rennas bästa jaktegenskaper är hennes apport (hon har alltid älskat att bära saker och leverera till mig), hennes stående egenskaper och hennes skall (hon har varit spårskällande sedan hon var valp). 
 

Hälsa:
HD A
EU-fri​

Prov:

Svensk viltspårschampion

VJP sil 69 pkt (anlagstest i Tyskland, sichtlaut)

2:pris på fältprov (skog) ÖKL

Eftersöksgrenarna 8/10 UKL 

Eftersöksgrenarna 10/10 ÖKL
Utställning:

Utställning excellent, cert

Övrigt:

Tävlad i drag, nordisk stil 

Genomförd BPH